Me time di Nadya Salon & Spa Jatibening

image

Sudah lama saya tidak me-time di Salon. Terakhir kali sewaktu saya masih hamil Andini. Itu juga dengan treatment terbatas mengingat saya sedang hamil. Sebelumnya lagi setelah 3bulan saya melahirkan Arman.

Jadi, hari Minggu kemarin setelah saya selesai mencuci baju dan juga hujan angin selesai, saya cao ke salon langganan saya sejak SMA. Arman dan Andin diasuh bapaknya dulu sementara saya me-time. Hehehe.

Kayanya hari minggu kemaren bener2 rejeki saya deh. Soalnya ongkos PP naik Grabbike gratis! Tapi saya taunya setelah terima invoice di email bahwa kedua perjalanan saya free dan saya udah terlanjur bayar. Ya gakpapa lah, buat tips drivernya aja, rejeki mereka :).

Saya setia sama salon ini sejak SMA karena murah dan tempatnya enak. Ada taman, ada gazebo2, dan yang terutama sih adalah lulurnya ‘ngangkat’ daki banget. Saya udah ngebandingin sama lulur di salon2 lain. Lulur salon lain teksturnya lebih halus dan ya gitu aja. Ga ngangkat daki. Mungkin karena lulur salon lain itu beli jadi. Nah lulur salon Nadya ini diracik salon Nadya untuk treatment hariannya. Teksturnya kasar dan butirannya agak besar dibandingkan lulur salon lain.

Beberapa kali saya coba googling mengenai tarif treatment lulur di salon Nadya, tapi review2 yang ada udah beberapa tahun yang lalu. Ga ada informasi terupdate. Kayanya salon Nadya butuh buzzer untuk tetap eksis dan update. Eh saya bersedia loh. *siapa yang nanya?

Akhirnya minggu lalu saya nekad aja bawa duit seadanya kesana, mau perawatan lulur dan potong rambut. Rambut saya udah panjang dan rontoknya parah banget, harua dipotong.
Biasanya sih saya kalo kesana untuk lulur, menicure pedicure. Tapi kuku kaki saya baru saya potong dan bersihkan.

Sampai disana, Nadya Salon sedang di renovasi, di depan pintu masuk saya langsung disambut ramah oleh kapster yang menanyakan mau perawatan apa dan diantar ke front desknya untuk liat2 harga.

Lulur scrub sekarang ada 2 varian. Lulur scrub susu (biasa/original) 70k, lulur scrub kopi kelapa 80k. Saya pilih yang biasa aja, karena saya kangen lulur yang biasa.

Saya juga ditawari apakah mau dimassage? Untuk luluran sendiri, juga pasti dimassage, tapi massage terpisah ini maksudnya sebelum dilulur, dimassage dulu pakai minyak. Massage ini harganya 70k. Sama ya kaya dilulur.
Untuk potong rambut biayanya 45k.

Lalu saya memulai perawatan lulur terlebih dahulu. Saya diantar ke atas, ke kamar berisi 3 bed. Setelah siap, saya dimassage kemudian dilulur.
Urutannya :
Massage badan belakang (sekitar 20menit) – lulur badan belakang (sekitar 18menit) – massage badan depan (sekitar 10menit kurang) – lulur badan depan (sekitar 15menit kurang)
Ya totalnya sekitar 1 jam untuk lulur dan massage. Harusnya mah minimal untuk lulurnya aja 1jam sendiri, massagenya 1jam sendiri. Hmmm… menurut saya sih kurang lama, padahal tamu salon juga ga begitu banyak, banyak kapster yang nganggur. Kadang kalo perawatan digabung, jadi lebih pendek durasinya. Setelah lulur, saya langsung mandi, ga sempet sauna karena mama saya menunggu di rumah.

Dulu, waktu saya single, saya suka dateng ke sini sekitar jam 7pagi, karena belum banyak tamunya, sehingga saya bisa berlama2 perawatan. Makin banyak tamunya, makin cepat waktu perawatan. Mungkin kapsternya juga mau pegang banyak tamu supaya untuk kinerja performance yang lebih baik?!
Ya tapi tamunya ga puas.

Setelah perawatan lulur, baru saya potong rambut. Pindah ruangan ke depan taman. Kapster yang tadi ngelulurin ngeramasin rambut lalu saya diserahkan ke kapster khusus potong rambut. Potong rambutnya sih ga lama, palingan 10-15menitan. Abis itu makan risol 3biji.
Yang lama, makan risolnya. Hahahaha. Iya risol legendaris salon Nadya sekarang harganya 4k per piece dan milkshake chocolate 12k.

Oiya, untuk tip kapster diberikan terpisah dan langsung ke kapster, sebelum ke kasir. Inget2 nama kapsternya, karena di kasir yang ditanya adalah “dipegang sama siapa tadi?”

Ya lumayan lah me-time kemarin. Akhirnya kesampean juga luluran lagi.
Lulurnya sih masih ngangenin kok kaya dulu 🙂

Game Priceza Best Deals Hunter

Saya sebagai orang yang ga mau ketinggalan trend, tiba-tiba kepo dengan game priceza. Pasalnya, tetiba banyak blog yang saya kunjungi membahas tentang game ini.
Pasti game yang lagi happening banget! Saya harus coba!!!

HOW?
Caranya gampang kok.
Ga perlu download di play store, cukup ngeklik gambar ini. Saya juga gitu, ngeklik Image “Best Deals Hunter” blog yang saya kunjungi.

image

Lalu seperti ini tampilannya.

image

Oke! Saya siap. Saya penasaran juga sih gamenya kaya apa, deg-deg an euy. 30 detik gitu loh.
Ternyata…

image

Dan saya kehabisan beberapa detik untuk screenshot XD. Ahahaha.

image

image

Eh kok ga ada scorenya? Ah masa udah cepet-cepet, ga tau score. Sebagai orang yang cukup kompetitif, saya harus tau dong berapa score saya.

Penasaran banget.
Kalo mau tau score ternyata harus register, atau mau tambahan waktu 10 detik bisa share di Facebook.
Saya milih tau score dan peringkat saya. Maka saya register dan… score saya

image

Hahahaha… katrok banget, peringkat 100 sekian lah.

image

Coba itu, leaderboardnya!!!
Itu… yang scorenya tinggi banget, mikirnya dalam hitungan milisecond kayanya. Hahahaha.

ABOUT
Game ini kalo dikasi rating kayanya sih untuk semua umur, asal playernya udah ngerti pelajaran matematika : lebih besar, lebih kecil, sama dengan.
Game ini game prinsipal banget tentang Priceza. Dimana Priceza adalah situs pembanding harga di antara ecommerce.
Jadi, gamenya ya kita cuma ngebandingin harga barang-barang yang ditampilkan. Barang-barangnya beraneka ragam, antara lain elektronik.

Kalo saya sih sliwer aja liat angkanya. Apalagi kalo udah jutaan, musti ngurutin angkanya dulu. Ahahaha *pengaruh umur sehingga menjadi lemot*

Pun ga harus yang ngaku gamer yang bisa mainin game ini. Ibu rumah tangga macem saya juga bisa. Apalagi kalo ibu rumah tangga itu kan skill komparasi harga kayanya udah ngelotok. Hahaha.

Btw, game ini berhadiah loh. Ga percaya?
Makanya main dulu dong, baru tau… ^^

Yah kasi tau dah…

#1 => IDR 800K
#2 => IDR 600K
#3 => IDR 400K
#4 – #50 => @ IDR 200K
#51 – #120 => @ IDR 100K

Cuma sampe 21 oktober loh!!!
Buruan main!

Kaos shortman Doodle Art wear

image

Beberapa waktu lalu saya menerima paket kaos Shortman Doodle Art Wear dari pemilik UKM dfashion_id.

Sekilas tentang Dfashion_id
Dfashion_id awalnya merupakan UKM yang memproduksi seragam sekolah untuk siswa sekolah. Para konsumennya adalah para pemilik sekolah. Produknya berupa baju seragam batik, baju seragam olahraga dan baju seragam sekolah lainnya seperti untuk event tertentu. Baju seragam yang dihasilkan tentu saja dikerjakan oleh tim konveksi handal internal Dfashion_id dan diawasi langsung kualitasnya oleh pemiliknya, sehingga kualitasnya terjamin. Lama kelamaan usaha ini terus berkembang dan memproduksi baju lainnya seperti kaos dan menerima jasa sablon/printing.

image

Tentang Kaos Shortman Doodle Art wear
Sekilas, kaos ini merupakan kaos  T-shirt (oblong), berwarna hitam, dengan sablon/printing Shortman Doodle Art wear, namun ternyata ini bukan produk kaos biasa. Berikut observasinya.

image

Label
Kaos ini memiliki Satin Printed Label (Label cetak berbahan satin) di bagian kerah dalam. Label ini dicetak di 4 sisi yang berbeda. Sisi pertama, berisi tentang  informasi bahwa kaos ini produksi Gildan Softstyle ring Spun. Sisi kedua, informasi asal pembuatan kaos ini, yaitu Bangladesh beserta informasi importer yang ada di Indonesia. Sisi ketiga, berisi informasi tentang material bahan 100%Katun Preshrunk dan informasi ukuran (L adult 175/88A). Sisi terakhir adalah care labeling, mengenai cara perawatan dalam berbagai symbol (Jepang-JIS, china Jerman -GB dan Eropa-ISO).

Saat ini, SNI mulai mewajibkan seluruh produk garment yang di jual di iNdonesia  harus memiliki label yang berisi informasi yang jelas dan lengkap dalam bahasa Indonesia. Berarti kaos ini hampir “conform” dengan SNI dong ya.

Menurut pengalaman saya, penentuan labeling seperti material maupun carelabel, bukan sembarangan. Ada tahapan-tahapan tertentu yang harus dilakukan, sehingga apa yang dinyatakan oleh produsen terjamin kebenarannya.

100% Katun preshrunk itu sendiri berarti katun tersebut telah melewati proses pencucian dan pengeringan sehingga katun tersebut sampai pada keadaan menyusut maksimal dan tidak akan berubah secara signifikan. Proses preshrunk ini merupakan salah satu pencegahan produk garment ini menyusut terlalu besar, karena katun rentan dengan penyusutan.

Tentang care label.
Umumlah kalau kaos bisa dicuci pada suhu maksimal 40C. Khusus untuk pakaian selain warna putih, pasti pemutih klorin sangat tidak dianjurkan (dengan symbol segitiga disilang). Penggunaan mesin pengering dengan panas sedang juga diperbolehkan.

Eh tapinya, apa iya kaos seperti ini tidak perlu di setrika ya seperti yang dilambangkan dengan setrika dicoret? Untuk bahan garment 100% katun, kayanya sih tingkat kekusutannya cukup tinggi, sehingga perlu di setrika. Kecuali, garment ini diberi treatment tambahan sehingga perlu ditambahkan di label sebagai WRINKLE FREE atau WASH AND WEAR. Tapi, kalo saya sih, baju-baju kaos seperti ini, memang setelah dicuci langsung dilipat rapih kemudian ditumpuk bersama dengan baju lainnya di lemari, sehingga saling menekan dan ‘merapihkan’ :p.

image

Kaos
Kaos ini berkonstruksi Jersey, dan digunakan seperti normal jersey pada umumnya (sisi face-di luar Dan sisi back-di dalam) keduanya dengan visualisasi rajutan yang berbeda.

image

Kaos ini cukup membuat saya terkesima loh, karena jarang-jarang kaos menggunakan bahan tubular knit (bahan rajut yang berbentuk tubular) sehingga tidak ada sisi jahitan samping di kedua sisinya. Wow! TRus? Ya bagus dong. Dengan ketidakadaan jahitan samping ini, mengurangi efek skew dan twist setelah pencucian. Skew dan twist merupakan fenomena yang terjadi setelah pencucian, dimana jahitan samping tidak berada lagi di tempat semula sebelum di cuci. Ga semua kaos mahal pakai tubular knit loh.

Handfeel dari bahan ini juga halus, walau agak sedikit fuzziness (berbulu). Sedikiitt banget, alias slight. Ya wajarlah. Jarang-jarang ada yang fuzzinessnya slight.
Jahitan pertemuan antar bagian juga rapih.

Sablon/Printing
Kaos ini menggunakan sablon/printing jenis Plastisol-solvent base untuk di bagian depan ataupun dikerah belakang  bagian dalam. Sablon yang digunakan cukup baik kualitasnya, namun untuk sablon di kerah belakang bagian dalam, agak sedikit menembus kain, sehingga agak berbayang di sisi luar. Mungkin hal ini disebabkan oleh konstruksi jersey si kain yang berbeda antara face dan back.

Harga
Saya cek di tokonya di tokopedia sih sekitar 85rb. Worthed kok karena untuk  keseluruhan kaos Shortman ini saya nilai 9/10.

image

Terimakasih Dfashion_id. Semoga sukses selalu ya. 🙂

Posted with love from quinietab

Favorite children apps

image

So lucky, nowsaday children are fully supported by technology. Once their mom has no knowledge about something, their mom can search it on the internet regardless mom perception and application.

The indirect impacts go to children themselves. Parents as their first close persons are the one who introduce children to technology through parent’s gadget.

I, as a mom, feel so enjoy when I hold my tablet checking Facebook, email, and Pinterest when I am breastfeeding. That’s my me-time. (Isn’t it?!)
Then, as my baby is an active and normal baby, he is curious about what his mom is doing with that thing. And my me-time is over! Lol.
Turn to be our-time holding and watching tablet together.

My baby, of course, loves the cute picture, colors and music to stimulate his development. So, I search the google play (android) to find the suitable application so my baby can enjoy on our-time or when let him calm once he is so cranky :mrgreen:.
Hm… I’m not sure they are available on iOS or others.

I had some children apps before, some were good but a lot of persuasive offer to pay the complete version or some were not good visually and they are worse by hundred of ads 😕

Then, I find the apps from Fisher price. I know fisher price as Mattel and barbie as the product. Therefore I expect nice and good apps for my baby. I downloaded 1 app, Animal, an app to introduce the animal name and their sound.

I like the graphics, the illustration, the music, all of them! The colors are so nice and friendly. I’m saying, I like them since they are so ‘neat’ illustrated. Moreover, no ads!

Then I downloaded more of Fischer price children apps. Now I have 8 apps !

All of them have the same ‘artists’ and same illustration, so my baby feel so familiar with them even I move from one app to another.

My baby and I love the story books. These are about singing together with lyric and nice illustration.

My baby can imitate ‘row row’ on “row row your boat” song.  Yet, he can recognize the butterfly flies on one scene of the “itsy bitsy spider” song. Iyey! Such a nice progress my clever son 😘

These apps are really awesome, fun and educated. Really recommended for children.  💖

Posted with love from quinietab

Personalized birthday gift

I love customized stuff. Handmade, limited and personalized are the characteristics of customized things.
For me, personal touch are priceless than the most expensive thing in the world.

Like my mother-in-law birthday this February. I have no idea for her gift until I saw this on Facebook.

image

It was cushion with photo print. I was interested to give her this stuff. But it’s too expensive and the turn around time was too long.

Looking for the vendor
I tweeted mentioning regional community account, there’re some responses. They thought it was ordinary printing which could be done by conventional way. It is DTG printing. The input can be photo or other picture which has many colors.
Some of them also offerred photo cushion on the filling cover and it’s hairy like hairy-doll material.

My term and conditions
Then I found this local vendor on local marketplace. I contacted it and found what I wanted :
1. It is printed on the cushion cover instead of the filling cover. The cushion cover is  plain material. Love it! I hate the hairy surface. We can wash the cushion cover. Turn inside out, it’s better to keep the printing in good way.

2.  We can choose the back side of the cushion cover. I choose the green color, since my mother-in-law loves green.

3. The turn around time is faster. Only 2-3 days excluded shipping time. Shipping time maximum is 3days.

4. The most important thing, the price is affordable!

This local vendor can also make caricature from our photo with a little price adjustment. Awesome!

How to order
The order process is also a piece of cake. I send the picture by email, then they count the price+shipping fee, I transfer then 3 days later. It’s finished and arrived safely to me!

Other specific request from the vendor is the picture/photo should be sent in high resolution so the output on the cushion will be great as input.

The photo input
The input is a collage. I collected some photos where there’s only grand mother and grand son. Then use instamag and photo grid.
Many people ask me why I have to use the ‘same’ photo application.
It’s because I love the collage form from instamag and also I love adding words using photogrid. 😁

The cushion itself
The cushion dimension is 30×30 cm. It’s quite good size for decorative cushion. It’s completed with zipper so we can detach and wash the cushion cover. The filling is kinda silicones material. The cushion cover itself is knitted tricot kinda polyester material. The price is IDR 65000 excluding shipping fee from its origin (Bandung).

The left top is the input, and other 3 pictures are the output. Front, side and back.

image

This is the one and only (personalized) birthday gift in the world with photo of my mother-in-law with her beloved grandson (my son).
And she was very happy receiving this personalized gift.
But, she complains the size. She wants larger like 60×60 cm. Haha.
Yeah, that’s mom 😉

Posted with love from quinietab

Celebrating wedding anniversary

image

This month is my wedding anniversary.
Many ways to celebrate wedding anniversary, such as romantic candle dinner, having another romantic honeymoon, giving flower bouquet or other romantic gift.

My husband and I usually watch our wedding video annually on our wedding anniversary. It is such a romantic moment too.
This year, we absolutely will watch it again.

But, I try something new. I create a video slide. It’s inspired by Facebook short movie a few years ago. The video consists of photos and some texts.

It’s easy to create. I use my android  tablet and some application like textcutie, instamag and photogrid. I tell you the steps.

1.  Choose the photos. Better composite in a collage. You may use instamag or other photo collage maker application.
2. Browse the related quotes, then rewrite on the photo or other dramatic backgrounds. I use the textcutie for the quotes.
3. Arrange the sequences of photos and quotes to make a video slide. I use photogrid.
4. For more romantic, you may add music background for your video slide. I’m using the instrumental version of thousand years.

And voila! This is my video slide.

4th anniversary: http://youtu.be/fqMeRKqVeDU

I use the low resolution so the file size is not too large. But the original version on my tab is high resolution and the video is great !

I think it’s such a nice short documentary with personal touch.

Posted with love from quinietab

home design android apps

image

I had a dream of becoming an architect, but then I graduated from chemistry. Such a different path 😵
Due to this unreached dream, I have special blog for designing home experiment.

Of course, for designing home, I need special supported software/application.
I had a portable software for home design on my windows laptop, it’s sweet home 3d. It’s free and easy to create a new floor plan and also render it out. I love it.

Since I have a handsome-baby-boy, I have no time to use laptop. I use android tablet pc instead because its simplicity.

I also want supported apps on my android tablet pc for my experiment. Then I found these 3 free edition of home designing apps. I’ll tell ya one by one.

image

1. Virtual plan 3d
I forgot whether they have the paid version. On the opening, there’re steps which inform us to visit their web and scan the QR code. I visited the web, and there’re some plan. I didn’t see any button for creating new plan.
Without visiting the web and pick the plan, I was stuck on the first step. Then I reinstalled.
When I captured this apps on play store, my opinion about this app is for visualizing the plans on their web instead of visualizing our new plan.

image

2. Home design 3D
I installed this apps while installing virtualplan 3D. On the opening page, there’s 1 sample of studio that can be previewed its 2D and 3D but there’s alert that we have to buy the premium version in order to save our work. But the alert appeared again and again once I pressed the new button. Then I checked the furniture gallery, there’s only a few object and the alert came again.
In my opinion, the free version should perform the best features, first impression of the apps then if the user feel happy with the apps, they’re willing to buy the premium version, no matter how it cost.
Then I reinstalled.

image

3. Sweet home design LITE
I thought this is the android version of sweet home 3D. We could create a new floor plan in 2D. But I didn’t find the preview in 3D nor the render button. This version is very standard if compared to the PC version. Also since we use sharpless fingers to create area, sometimes the size was not accurate enough.

I thought that I still have to use the PC version of sweet home 3D. At least, that’s the easiest apps for home design for me now.

Posted with love from quinietab

10 tips and trick to manage your Hotelstory successfully

Hotelstory is a game to manage hotel. I thought it just managing the room of hotel, but I was wrong! It is also to manage room and hotel’s supporting facilities such as restaurant, toilet, etc.

First, I have 2 floors. I’m the manager of 1st floor and my husband as the manager of another floor. Then he’s irresponsible left his duty and I handled both. But, his floor is not my style at all. Then I decided to play it from zero, uninstall and wished that all data would lost and I can install and play a new hotel.
But, I was mistaken! Even it’s uninstall for some time, when we redownload, the condition was same as when we left/uninstall the game. Pufff!

Then I have to continue the game.
I manage the hotel once my baby is sleeping :mrgreen:, otherwise he will participate in moving the things on my hotel.
Now, I’m on level 22 with 4 floor.

image

My hotelstory : bensya hotel

I’ve played it honestly and naturally without any cheat or crack code.
There’re some tricks for playing hotel story without any purchase diamond nor coins :

1.  Capture your hotel for coins. If the camera on left bottom corner has coin, go capture your hotel then share. Don’t worry it will posted on your socmed wall. Just press ‘back’ once the socmed option appears, then the extra coins are yours.

2.  Take the longest tour. Longer you take, more coins you’ll get. I suggest you to consider the time. Do not take the tour which it will be end while you’re sleeping tightly at night. I always take the tour which will finish when I’ve already got up and had routine activity.

3. Upgrade the facilities. Your coin for level upgrade and buying new facilities seems far, then upgrade the available facilities you’ve had. Such as, upgrading bedrooms for more earnings. On my hotel, all bedrooms are in level 2. And you know what? Upgrading bedroom is fast! No need diamond to accelerate, just upgrade them while you can manage/move some facilities.

4. Add some ‘accessories’ for your facilities. Accessories such as plants, trees, theme floor can add the passion value, so that your bedroom will be rent more than without facilities.

5. Add some items. Guests are pleased if the bedroom has pillow, coffee, magazine, milk, etc. More passion value you have, faster the maximum fee will reach.

6. Invest for new guests. Guests come from the investment. Even we know the investment price is quite expensive, but more investment we have, more guests visit hotel.

7. Speed up the receptionist. This is my experience. I have many bedrooms, and many guests are queueing on the receptionist, but many bedrooms are dark which mean it’s not occupied. I’ve add plant, tree, items but it still unoccupied. Then I try task to speed up the receptionist. And it works! After I speeding up the receptionist, most unoccupied rooms turns to be occupied. Yeah!

8. Add other floor soon. the upgrade fee will be cheaper. If you have no idea what the new floor will be fulfilled with, just add bedroom. It’s hotel, isn’t it? Guests come to hotel to stay, right?

9. Expand the first floor till its limit! Till now I can still expand it. The first floor is your hotel’s first impression.

10. Look for inspiration. Once you feel bored of placing rooms and facilities, just look another hotel which has best rank in passion and coins. It works for me.

Well that’s from me. If you have any other tricks and tips, feel free to leave comment.

See you on another game review 🙂

Posted with love from quinietab